TOUCH N GO VISA DI ARAH TUKAR NAMA? APA DAH JADI? #15

Tiga isu yang diketengahkan ialah, pertama kad Touch n Go Visa di arah tukar nama, kedua pasport kini boleh diperbaharui di KLIA dan ketiga pendapatan nenek tular mandi lumpur di TikTok sangat tinggi berbanding turun ke sawah, cuba teka berapa jumlah wang diperolehinya?

Elak rakyat keliru, kerajaan arah kad Touch ‘n Go Visa ditukar nama

Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup telah menggariskan beberapa arahan terhadap pihak Touch ‘n Go berkaitan produknya, terutamanya kad TNG dan kad TNG Visa. Antara arahannya ialah tukar nama visa “Touch ‘n Go” kepada jenama lain untuk elak kekeliruan fungsi kad dan cepatkan proses bayaran balik serta pemindahan baki.

Baca lagi di sini.

Anda boleh perbaharui pasport di KLIA, lebih banyak pejabat pasport dibuka hujung minggu

Jabatan Imigresen Malaysia (JIM) telah membuka pejabat pasport baru di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA). Pejabat Pasport KLIA ini adalah projek rintis dan ia merupakan kejayaan singkat JIM untuk selesaikan masalah kesesakan di Pejabat Pasport lain. Jika projek rintis ini berjaya, mereka rancang untuk buat pejabat serupa di Lapangan Terbang Antarabangsa Kota Kinabalu (KKIA).

Berita penuh di sini.

Tular nenek mandi lumpur di Tiktok, cuba teka berapa jumlah wang dia dapat untuk sekali live?

Selalu luangkan masa di Tiktok? Jika ya, mesti anda pernah nampak individu dari Indonesia mandi lumpur secara live. Mereka akan mandi secebok atau sebesen lumpur berdasarkan gift yang diterima. Seorang nenek berusia 55 tahun dikenali sebagai Inak Mawar mengaku, dia lebih suka live di TikTok berbanding turun ke sawah sebab memperoleh wang lebih banyak. Menurutnya, dia boleh raih sehingga IDR1.5 juta iaitu kira-kira RM423.56 untuk sejam live.

Lebih lanjut di sini.

2023-01-29T03:51:02Z dg43tfdfdgfd